14.9 C
Amsterdam

Afrikaanse kinderen gedwongen werkzaam in Europese drugshandel

Lees meer

Het cocaïnegebruik in Europa drijft op een groeiend netwerk van Afrikaanse migrantenkinderen, die door drugskartels – gesitueerd in West-Europa – gedwongen worden om voor hen te werken. Wanneer de kinderen niet genoeg verkopen, zouden ze zelfs gemarteld en verkracht worden. Zo onthult the Guardian in een onderzoek.

De Europese cocaïnehandel, met een jaarlijkse omzet van tien miljard euro, leidt tot een ‘geïndustrialiseerde vorm van uitbuiting van Afrikaanse kinderen’, schrijft the Guardian. Verschillende Europese politiediensten vangen signalen op van het fenomeen. Ook kinderbeschermingsorganisaties waarschuwen voor ‘cocaïne-gangs’, die kwetsbare Afrikaanse kinderen uitbuiten.

Het gaat vooralsnog om netwerken die in Parijs en Brussel actief zijn, meldt the Guardian. Volgens experts is het een kwestie van tijd dat ook in andere West-Europese steden, zoals Londen, Afrikaanse kinderen voor drugsverkoop worden ingezet.

In Zweden, België, Nederland en Spanje zouden al concrete zaken gesignaleerd zijn. Het aantal kinderen dat hiermee gemoeid is, loopt in de duizenden, meldt the Guardian. De drugsmaffia put uit een ‘oneindig reservoir’ aan kinderen die zonder ouders op het Europese continent arriveren. In 2022 alleen al ging het om 16.000 kinderen, die vermist raakten in Europa en vermoedelijk zijn verdwenen in drugsnetwerken.

- Advertentie -