19.2 C
Amsterdam

Al Qaida roept moslims op: boycot ‘immoreel’ WK in Qatar

Lees meer

Terreurorganisatie Al-Qaida heeft wereldwijd moslims opgeroepen om het WK voetbal in Qatar niet te bezoeken of thuis te kijken.

De in Jemen gevestigde tak van Al-Qaida hekelt dat Qatar via het WK ‘immorele mensen, homoseksuelen, zaaiers van corruptie en atheïsme’ naar het Arabisch schiereiland brengt.

Volgens de terreurorganisatie wordt het WK gebruikt om de aandacht weg te halen van ‘de bezetting en onderdrukking van moslimlanden’.

Volgens de Amerikaanse SITE Intelligence Group, die jihadistische organisaties volgt, is Al-Qaida van zins om het WK ook op een andere manier te boycotten. De terreurgroep zou namelijk niet van plan zijn om er aanslagen te plegen.

De meeste mensen vinden toch iets anders dan Al Qaida en beschouwen Qatar juist als te streng-islamitisch. Zo staat in Qatar zeven jaar celstraf op homoseksuele handelingen.

Veel aanvoerders wilden het veld betreden met een OneLove-band die diversiteit viert, maar de FIFA dreigt hen een gele kaart uit te delen als ze dit daadwerkelijk doen. De KNVB is gezwicht: Oranje-aanvoerder Virgil van Dijk zal zonder zo’n band spelen.

- Advertentie -