13.3 C
Amsterdam

Alblasserdam: man dreigt met buks op moskeebezoekers te schieten

Lees meer

In het Zuid-Hollandse dorp Alblasserdam liepen zijn zaterdagavond moskeebezoekers bedreigd door een woedende buurtbewoner.

Buurtbewoners klagen al langer over geluidsoverlast door bezoekers van de Turks-Nederlandse Yunus Emre moskee. Moskeebezoekers zouden tot midden in de nacht voor lawaai zorgen. Vooral bewoners van een nieuw appartementencomplex ergerden zich

Toen een buurtbewoner zaterdagavond dreigde binnenkort met een luchtbuks op de moskeebezoekers te gaan schieten, moest de politie ter plaatse komen om de situatie te deëscaleren.

De politie voerde gesprekken met mensen en stond, gehuld in kogelvrije vesten, paraat voor het geval dat het uit de hand zou lopen. Dat gebeurde niet en de politie arresteerde niemand. Wel kondigden enkele moskeebezoekers aangifte te zullen vanwege bedreiging, belediging en discriminatie.

Sinds april mag de moskee elke vrijdag de oproep tot gebed door de luidsprekers laten schallen, tot ongenoegen van sommige buurtbewoners. Ook toen zorgde dat voor spanningen. Buurtbewoners maakten ruzie met moskeegangers, die werden uitgemaakten voor ‘kankerturken’ en ‘teringturken’. Ook volgden er bedreigingen: ‘Ik ga jou afmaken’, was er te horen op een geluidsopname.

- Advertentie -