11.3 C
Amsterdam

Amerikaanse school verbiedt beroemd gedicht van Armanda Gorman

Lees meer

Het beroemde gedicht The Hill We Climb van de Afro-Amerikaanse Amanda Gorman mag niet meer worden gelezen op een basisschool in de Amerikaanse staat Florida. Volgens een verontruste ouder bevat het gedicht indirecte ‘haatboodschappen’ waarmee kinderen worden geïndoctrineerd.

De 25-jarige Gorman is boos over deze beslissing en zegt op Instagram dat ze ‘ontdaan’ is.

Het verbod op The Hill We Climb past in een patroon. In zuidelijke staten in de Verenigde Staten worden – in reactie op ‘woke’ – boeken van zwarte schrijvers en lhbtqia+ auteurs verboden. Zo heeft de Republikeinse gouverneur van Florida, Ron DeSantis, de oorlog verklaard aan woke. Toen vorig jaar een wet van kracht werd die scholen in de Amerikaanse staat verbiedt om te praten over seksuele identiteit kondigde de conservatieve gouverneur dit aan als ‘het einde van de woke-indoctrinatie’.

Gorman en haar uitgever hebben besloten een rechtszaak te steunen tegen de boekverboden. ‘Dit is een heuvel die we niet alleen samen zullen beklimmen, maar zullen overwinnen’, schrijft ze, waarmee ze verwijst naar haar beroemde gedicht.

- Advertentie -