17.9 C
Amsterdam

Amerikaanse docenten: meer aandacht voor ‘black history’

Lees meer

In de Verenigde Staten liggen na de dood van George Floyd niet alleen ‘foute’ monumenten en de politie onder vuur, maar ook het onderwijscurriculum. Dat schrijft de Amerikaanse nieuwszender NBC.

‘Helden’ als Christopher Columbus, George Washington en Thomas Jefferson moeten kritischer worden bejegend, vinden veel Amerikaanse docenten, er moet meer aandacht komen voor Afro-Amerikaanse geschiedenis.

LaGarrett King, oprichter en directeur van een centrum voor black history aan de Universiteit van Missouri, vertelt aan NBC News graag meer lesmateriaal willen over de zwarte geschiedenis van de Verenigde Staten.

Vorige maand organiseerde het centrum van King een conferentie over zwarte geschiedenis voor Amerikaanse docenten. Duizend docenten namen deel aan deze conferentie, zevenhonderd meer dan vorig jaar. Dit betekent volgens hem dat het onderwerp nu echt leeft.

Volgens Janella Hinds, docent op een middelbare school in New York, hebben veel docenten de protesten aangegrepen om dieper in te gaan op het thema racisme. ‘Het gaat erom dat we nadenken over deze lange geschiedenis van onderdrukking en verzet. Dit maakt deel uit van de Amerikaanse ervaring.’

Adina Goldstein, die op een school in Philadelphia sociale studies en Engels doceert, legt aan NBC News uit dat ze zich verdiept heeft in de cultuur en geschiedenis van Afro-Amerikanen en Latino’s. Daarom moeten docenten volgens haar zich meer verdiepen in de belevingswereld van hun grotendeels niet-witte leerlingen, ook om ‘zichzelf te onderwijzen’.

- Advertentie -