13.7 C
Amsterdam

Amerikaanse moslima-influencer uit vliegtuig gezet

Lees meer

De Jordaans-Amerikaanse activiste en blogster Amani al-Khatahtbeh is in Londen uit een vliegtuig gezet van American Airlines. Een medepassagier voelde zich ‘oncomfortabel’ bij haar aanwezigheid, schrijft de Britse krant the Independent.

Al-Khatahtbeh (foto) is bekend van haar website Muslim Girl en probeerde dit jaar als eerste moslima voor de staat New Jersey in het Amerikaanse parlement te komen, wat mislukte.

Ze twitterde uitgebreid over het incident op de luchthaven van Londen. Een man besloot zomaar voor te kruipen in de rij, zegt ze, omdat hij een eersteklas kaartje had. Al-Khatahtbeh zei hier vervolgens iets van.

Volgens een woordvoerder van American Airlines – die zich op verhalen van ooggetuigen baseert – heeft Al-Khatahtbeh daarna de hele tijd met deze man geruzied, totdat ze aan boord gingen. Ze zou hem daarbij ook hebben gefilmd.

Niet veel later werd Al-Khatahtbeh uit het vliegtuig gezet, omdat een passagier – het is niet duidelijk of het dezelfde man was – had geklaagd over haar. De passagier zei zich ‘oncomfortabel’ te voelen bij haar aanwezigheid.

De Council on American-Islamic Relations (CAIR), een Amerikaanse moslimraad die vaak rechtszaken voert na ‘islamofobe’ voorvallen, vindt dat American Airlines maar eens moet uitleggen waarom Al-Khatahtbeh uit het vliegtuig werd gezet. Ze werd juist vernederd door de man, aldus CAIR.

- Advertentie -