17.3 C
Amsterdam

Amerikaanse muur tegen migranten komt er toch

Lees meer

De Amerikaanse regering gaat toch een muur bouwen aan de Mexicaanse grens. De Democratische president Joe Biden wil dat niet, maar kan er naar eigen zeggen niks tegen doen. De financiering van de muur zou onder het presidentschap van Donald Trump al ‘helemaal afgehandeld’ zijn. Zo meldt BBC News.

Biden wordt vanwege die muur wel onder vuur genomen, vanuit twee kanten. Door zijn eigen partijleden die vinden dat de bouw van muren niet werkt, én door de Republikeinen die Biden van hypocrisie beschuldigen en hun gram willen halen.

‘Ik had gelijk’, reageert Trump op het besluit. Hij vraagt zich af wanneer Biden zijn excuses aanbiedt voor het lange uitstellen van de bouw van de muur. Andere Republikeinen, zoals Ralph Norman, senator uit North Carolina, reageren woest. ‘Wat is er veranderd’, snoeft hij. ‘Laat me jullie vertellen wat veranderd is. Amerikanen zijn het spuugzat dat hun steden worden overgenomen’, aldus Norman.

Er komt een muur van 32 km bij de Mexicaanse grens.

Biden voerde in 2020 campagne met de belofte geen muur te bouwen, omdat het geen ‘echte oplossing’ zou zijn voor migratie. En toch geeft zijn regering nu groen licht voor de bouw van een muur in Zuid-Texas.

Hoewel Biden zegt niet te geloven in muren, lijkt hij nu mee te gaan in de toenemende onvrede over immigratie in Amerikaanse steden, schrijft BBC News. ‘We hebben geen ruimte meer’, vertelde de burgemeester van New York Eric Adams hoogstpersoonlijk tegen migranten tijdens een bezoek aan de grens.

Intussen hebben de Amerikaanse autoriteiten in een jaar tijd al meer dan 2,2 miljoen migranten opgepakt en naar detentiecentra gestuurd.

- Advertentie -