16.2 C
Amsterdam

Amerikaanse universiteit geeft alleen online college, vanwege Palestina-demonstraties

Lees meer

Studenten aan de Columbia University in New York krijgen online college. De reden? Er zijn veel spanningen op de universiteit, nadat de politie vorige week pro-Palestijnse demonstranten had gearresteerd.

In een verklaring zei rector Nemat Minouche Shafik dat de collegebankjes in Columbia University voorlopig niet gevuld worden. Studenten moeten online hun colleges bijwonen. Ook hekelde de rector antisemitisch taalgebruik en intimiderend gedrag, die volgens haar onlangs op de campus hadden plaatsgevonden. ‘Deze spanningen zijn uitgebuit en versterkt door individuen die niet verbonden zijn met Columbia en die naar de campus zijn gekomen om hun eigen agenda’s na te streven’, aldus de rector. Daarom heeft de universiteit nu een ‘reset’ nodig.

De politie arresteerde afgelopen donderdag honderden pro-Palestijnse demonstranten. De rector had de politie toestemming gegeven om studenten weg te jagen die zich op de campus in een kampement hadden verschanst. De activisten demonstreerden tegen de Israëlische bombardementen op Gaza, die nu aan meer dan 34.000 Palestijnen het leven hebben gekost.

Maandagnacht maakte de politie opnieuw een einde aan een protest op Columbia en arresteerde enkele studenten.

- Advertentie -