21.4 C
Amsterdam

Amstelveen: geen studenten, wel vluchtelingen onder vliegroute

Lees meer

Tientallen Oekraïense vluchtelingen komen straks terecht in tijdelijke woonunits in de Amstelveense kantorenwijk Kronenburg, meldt de Amsterdamse zender AT5. Onlangs mocht er in Kronenburg geen studentencampus komen vanwege de vliegoverlast die daar heerst.

Kronenburg ligt onder een aanvliegroute van luchthaven Schiphol, waardoor er veel geluidsoverlast is van overvliegende vliegtuigen. De Raad van State veegde onlangs nog de plannen van Amstelveen om er een studentencampus te bouwen van tafel.

De raad oordeelde dat de gemeente, vanwege de ligging in het beperkingengebied rond Schiphol, het Rijk om toestemming had moeten vragen voor een studentencampus. Voor woonunits voor Oekraïense vluchtelingen is deze toestemming niet nodig.

‘In de nota van toelichting staat dat de opvang van asielzoekers en groepen vreemdelingen is toegestaan, mits het bestemmingsplan niet wordt gewijzigd naar ‘wonen”, aldus een woordvoerder van de gemeente Amstelveen.

Omdat Oekraïense vluchtelingen in juridische zin niet in Kronenburg ‘wonen’ maar er worden opgevangen, kunnen ze er wel tijdelijk verblijven.

- Advertentie -