13.2 C
Amsterdam

Amsterdam: uithuiszetting voor ongedocumenteerde oma met kanker

Lees meer

Woningbouwvereniging Rochdale zet de ongedocumenteerde Braziliaanse familie Silva Baretto uit een woning in Amsterdam-Zuidoost. Maar oma Zaza heeft borstkanker, bericht de Amsterdamse omroep AT5.

De familie bestaat uit vijf personen: naast oma Zaza gaat het om een vader en een moeder, een zoon (19) en een dochter (16).

Al twintig jaar woont de familie Silva Baretto illegaal in Nederland. Daarom kunnen ze ook niet op een legale manier een woning krijgen.

Rochdale ontdekte bijna twee maanden geleden dat zij het huis illegaal onderhuren, nadat er meerdere keren niet was betaald.

Moeder Katia zegt tegen AT5: ‘De dag daarna kregen we ook te horen dat mijn moeder kanker heeft. Vanaf dit moment is onze strijd begonnen, ze moest geopereerd worden en alles doen wat er nodig was voor de behandeling.’

De familie vreest op straat te worden gezet. ‘We zien nu geen uitweg. Alleen mijn man en ik werken, mijn kinderen werken niet. Nu moeten we voor mijn moeder zorgen, waardoor we niet kunnen werken. Naast dat mijn moeder kanker heeft, is ze ook suikerziektepatiënt’, zegt Katia.

Woningbouwvereniging Rochdale zegt het vonnis van de rechter te volgen, wat betekent dat de woning gewoon ontruimd wordt. Een woordvoerder vertelt dat de woningbouwvereniging het probleem niet kan oplossen. De gemeente kan dan een eerste vangnet bieden.

- Advertentie -