18.8 C
Amsterdam

Amsterdam wil meer hoge ambtenaren met niet-westerse achtergrond

Lees meer

De Amsterdamse wethouder Hester van Buren (Personeelsbeleid) staat ‘pal achter het wervingsbeleid’ van de gemeente, meldt het Parool. Het moet ervoor zorgen dat straks dertig procent van de hogere ambtenaren van niet-westerse komaf is. Het diversiteitsbeleid leidde gisteren tot debat in de gemeenteraad.

Op dit moment is slechts 10 procent van de medewerkers in de salarisschalen 12 tot en met 14 van niet-westerse komaf. Volgens cijfers van de Kadastrale Kaart heeft 34% van de inwoners van Amsterdam een niet-westerse migratieachtergrond.

Het wervingsbeleid voor meer diversiteit, leidde vooral in de rechtse hoek tot kritiek. VVD, JA21 en CDA noemden de diversiteitspolitiek ‘onzinnige privilegetrainingen, waarmee we de nadruk leggen op wat ons verdeelt in plaats van wat ons bindt,” aldus Diederik Boomsma van het CDA. Annabel Nanninga van JA21 vindt diversiteit een ‘woke-bezigheidstherapie en discriminatoir’.

Wethouder Van Buren verdedigde haar beleid met een wedervraag: “ U weet toch ook dat het beste team is samengesteld uit diverse mensen?’ Bij1 en Denk spraken juist hun steun uit voor het beleid en zeiden dat goede representatie eraan bijdraagt dat elke ambtenaar zich veilig voelt op zijn of haar werkplek.

- Advertentie -