16.4 C
Amsterdam

Amsterdam zet BN’ers in bij hernieuwde campagne tegen racisme

Lees meer

De gemeente Amsterdam vraagt opnieuw aandacht voor de campagne ‘Kom op Amsterdam!’, aldus AT5. Onder meer zangeres Glennis Grace, voormalig Ajax-voorzitter Michael van Praag en schrijfster Natascha van Weezel doen nu aan de campagne mee.

Doel van de campagne is om mensen op te roepen op te staan tegen elke vorm van discriminatie.  ‘Wees nooit bang om je uit te spreken, want het kan een wereld van verschil maken’, zegt Glennis Grace. Natascha van Weezel vertelt hoe zij als enige opkwam voor een oudere Joodse man toen hij uitgescholden werd.

De gemeente krijgt vooral meldingen binnen van anti-zwart racisme: 40 procent van de meldingen. Maar er zijn ook meldingen overmoslimhaat en antisemitisme. In reactie op de Black Lives Matter-demonstraties is de gemeente een onderzoek gestart naar hoe slachtoffers discriminatie ervaren.

Het aanpakken van discriminatie is al langer een speerpunt van het collegebestuur van GroenLinks, D66, PvdA en SP. Zo probeert de gemeente Amsterdam te sturen op meer culturele diversiteit binnen de organisatie en krijgen organisaties die ‘niet-inclusief’ zijn geen subsidie meer. Ook zet de gemeente zogenoemde mystery guests in tegen discriminatie op de arbeids- en woningmarkt.

Op de campagnesite is te lezen hoe veilig op te komen voor iemand die gediscrimineerd wordt. Ook zijn op deze site de ervaringsverhalen en oproepen van Bekende Amsterdammers te lezen.

- Advertentie -