19.3 C
Amsterdam

Plein voor het eerst versierd met ramadanverlichting

Lees meer

Op Plein ’40-’45 in Amsterdam is het voor het eerst feestverlichting voor de ramadan opgehangen. De versiering is een initiatief van de winkeliers van het plein en de lokale afdeling van Denk. Zo meldt de Turkse nieuwssite SonHaber.

Süleyman Koyuncu, Amsterdamse raadslid voor Denk, is tevreden. ‘We hebben in de raad om toestemming gevraagd aan de gemeente en die is gekomen’, zegt hij tegen SonHaber. ‘Vorig jaar vroegen we er ook om, maar toen kon er geen organisator worden gevonden. Dit jaar is het wel gelukt.’

Het blijft niet alleen bij ramadanverlichting op Plein ’40-’45. ‘Ook zal het plein gebruikt worden voor iftar-avonden en evenementen’, aldus Koyuncu die verwijst naar vergelijkbare initiatieven in Utrecht en Londen. In de buurten rondom het plein wonen veel Amsterdammers met een islamitische achtergrond.

De lokale de Westkrant meldt dat het college van bestuur en wethouders niet actief bij de ramadanversiering was betrokken, feestverlichting is een taak van de winkeliers zelf. Wel kan de gemeente helpen bij de aanvraag van vergunningen.

- Advertentie -