19.2 C
Amsterdam

Amsterdamse marktkooplui van kleur getreiterd door overheid en handhavers

Lees meer

Marktkooplui van kleur in Amsterdam Nieuw-West zijn boos op de gemeente en handhavers. Ze denken dat ze op Plein 40-45 weggepest worden door de overheid. Zo heeft kaasboer Hakim al meer dan tien boetes ontvangen van in totaal 900 euro.

Dat meldt de Amsterdamse stadszender AT5. De handhavers zouden de enige uitgang van de markt hebben geblokkeerd en vervolgens kregen ondernemers die via het loop- en fietspad vertrokken een boete. ‘Je voelt je machteloos’, vertelt marktkoopman Mohammed Ismail.

‘Het is echt treitergedrag’, vertelt Abdeslam, een andere ondernemer. ‘En ze komen juist op het moment dat je gaat inpakken en weggaat. Je vraagt of ze even plaatsmaken en dan staat ie daar met een grijns te kijken. Het is echt zonde’, vervolgt hij.

AT5 meldt dat er ‘gesprekken’ komen tussen de marktkooplieden en de gemeente om het probleem op te lossen. Er komt op drukke dagen in ieder geval een verkeersregelaar.

D66 en JA21 willen vandaag een debat met wethouder Sofyan Mbarki (Economische Zaken) over de manier waarop de gemeente met marktkooplui op Plein ’40-’45 omgaat. Het is nog niet duidelijk of het debat daadwerkelijk plaatsvindt, dat wordt vanmiddag aan het begin van de vergadering in de Stopera (het stadhuis) besloten.

- Advertentie -