13.7 C
Amsterdam

Amsterdamse partijen zullen ‘Islamitisch Akkoord’ ondertekenen

Lees meer

De Blauwe Moskee, moskee Al Houda en andere moslimorganisaties in Amsterdam hebben een ‘Islamitisch Akkoord’ aangeboden bij deelnemende partijen aan de raadsverkiezingen, meldt NH Nieuws. Doel is om moslimhaat te bestrijden.

Het akkoord stelt dat het politieke klimaat in Nederland de afgelopen twintig is verslechterd, als het om moslims gaat. Moslims en islamitische organisaties als moskeeën zouden in toenemende mate te maken krijgen met discriminatie, intimidatie, bedreigingen en zelfs geweld.

‘Politici dienen zich bewust te zijn van hun eigen rol daarin en moeten zich volgens het akkoord verre houden van polariserende en islamofobe uitingen.’

De islamitische organisaties hopen dat het nieuwe college straks meer doet om moslimdiscriminatie en -haat te erkennen en met structurele maatregelen te komen.

Morgen zal het akkoord worden ondertekend in de Blauwe Moskee in West. Welke partijen dat allemaal zullen doen, is nog niet bekend. Wel melden de initiatiefnemers dat D66, PvdA en BIJ1 alvast toegezegd hebben het akkoord te ondertekenen.

Hoe Amsterdam moslimdiscriminatie nog effectiever kan aanpakken? Het was eerder deze week nog de centrale vraag tijdens een discussieavond met linkse kandidaat-raadsleden, wier partijen samen een meerderheid hebben. De Kanttekening was daarbij.

- Advertentie -