8.6 C
Amsterdam

Annabel Nanninga (JA21) vertrekt uit Amsterdam

Lees meer

JA21-politica Annabel Nanninga verlaat per 1 november de Amsterdamse politiek, bericht AT5. Ze hoopt op 22 november in de Tweede Kamer te worden verkozen.

Vanwege het aankomende reces was gisteren de laatste dag dat Nanninga een raadsvergadering bijwoonde. Nanninga (1977) zit sinds 2018 in de Amsterdamse gemeenteraad, eerst voor Forum voor Democratie en daarna voor JA21, de partij die is vernoemd naar beide partijleiders: Joost Eerdmans en Annabel Nanninga. Daarnaast is Nanninga lid van de Eerste Kamer en zat ze tot 2023 voor JA21 in de Provinciale Staten van Noord-Holland.

Het is maar zeer de vraag of Nanninga in de Tweede Kamer wordt verkozen, want het gaat de laatste maanden slecht met haar partij JA21. Er stapten diverse vertegenwoordigers op, waaronder Tweede Kamerlid Nicki Pouw, Europarlementariër Rob Roos, oud-senator en waterschapsbestuurder Bob van Parerer en de Utrechtse Statenleden Michiel Fiscalini en Stefan Berlijn.

Volgens JA21-watcher Chris Aalberts, die eerder een boek over Forum voor Democratie schreef, hebben Eerdmans en Nanninga met hun ondemocratische optreden waarbij ze alleen hun vriendjes bevoordelen, talloze mensen van zich vervreemd: Kamerleden, Europarlementariërs, Statenleden, waterschapsbestuurders en ook vrijwilligers. En nu er met BBB een nieuwe concurrent op rechts zich aandient, implodeert de partij.

Nanninga is een geboren en getogen Amsterdammer. Ze maakte vanaf 2012 naam als rechtse opiniemaker, onder andere bij GeenStijl, WNL, PowNed en Veronica Magazine. In 2014 richtte ze met publicist Joshua Livestro de opiniewebsite Jalta op, die ze al snel weer verliet. In 2018 ging ze de politiek in, eerst voor FvD, daarna voor haar eigen partij JA21.

- Advertentie -