16.8 C
Amsterdam

Antiracisme-protest in ruim 20 steden: ‘Geen racisme en fascisme in de raad’

Lees meer

Op meer dan twintig plekken is zondag geprotesteerd tegen ‘racisme en fascisme in de raad’. Dit meldt de organisator van het protest, Platform Stop Racisme.

‘Het is de grootste decentrale actiedag tegen racisme en fascisme sinds de eeuwwisseling’, aldus de organisatie. ‘De actiedag werd gesteund door meer dan 160 antiracisme-groeperingen, linkse partijen, klimaatorganisaties en delen van de vakbond’. In totaal gingen ruim duizend mensen de straat op.

Tijdens het protest in Amsterdam reageerde FNV-bestuurslid Bas van Weegberg op het besluit om het FNV-verkiezingsdebat af te gelasten nadat de VVD, CDA, PvdA en GroenLinks weigerden op te dagen uit solidariteit met de PVV en FvD, die niet mochten komen van FNV: ‘Wij geven geen podium aan extreemrechts. Zij belichamen het tegenovergestelde van solidariteit. Wij verenigen, zij verdelen.’

Bij debatcentrum Pakhuis de Zwijger vinden er deze week meerdere debatten en events over racisme plaats, die wordt afgesloten met nog een demonstratie tegen racisme op 19 maart, georganiseerd door Comité 21 maart.

- Advertentie -