12 C
Amsterdam

Antisemitische tekst geprojecteerd bij Van Brienenoordbrug

Lees meer

Een man uit Gouda is gisteravond aangehouden, omdat hij een antisemitische tekst projecteerde op een wit gebouw in Capelle aan den IJssel, vlakbij de Rotterdamse Van Brienenoordbrug: ‘Joden runden de slavernij, blanken schaften het af’.

Automobilisten op de A16 konden vanaf de Van Brienenoordbrug de gewraakte tekst goed zien. Rond elf uur gisteravond kreeg de politie diverse meldingen binnen van mensen die de tekst zagen.

Toen de politie bij het gebouw ging kijken troffen ze een 30-jarige man aan, die spullen met zich mee had genomen waarmee teksten kunnen worden geprojecteerd. De politiewoordvoerder vertelt De Telegraaf dat de verdachte is aangehouden, op beschuldiging van discriminatie en het aanzetten tot haat. Hij wordt vandaag verhoord.

Tijdens de jaarwisseling was de Rotterdamse Erasmusbrug doelwit van een racistische actie. ‘White lives matter’ en ‘Vrolijk blank 2023’ stond er te lezen. Ook de ‘veertien woorden’ stonden op de brug geprojecteerd. ’We moeten het voortbestaan van ons Volk en een toekomst voor Blanke Kinderen veiligstellen’, een leus die door neonazi’s vaak gebruikt wordt.

- Advertentie -