10 C
Amsterdam

Arabisch-Israëlische YouTuber roept woede Palestijnen over zich af

Lees meer

De populaire YouTuber Nas Daily (echte naam: Nuseir Yassin) heeft de boosheid van veel Palestijnen over zich afgeroepen. In zijn nieuwe video over het Israëlisch-Palestijnse conflict erkent hij namelijk ook Israëlisch leed. Dit meldt nieuwssite the New Arab.

De Arabisch-Israëlische influencer (tien miljoen abonnees) vermeed jarenlang het Israëlisch-Palestijnse conflict. Maar in zijn nieuwste video spreekt hij over lijden en geweld aan beide kanten. ‘Mijn oplossing is simpel: breng mensen samen, niet uit elkaar’, aldus Nas Daily.

Veel Palestijnen reageerden woedend. ‘Voor mij en voor de meeste Palestijnen is het geen conflict. Het is etnische zuivering, genocide, apartheid, discriminatie – de lijst gaat maar door’, reageert de Palestijnse influencer Subhi Taha, die in de Verenigde Staten woont.

Volgens de Palestijnse politieke analist Omar Baddar gaat Nas Daily voorbij aan de ‘overweldigende ongelijkheid in de omvang van lijden en geweld – en nog belangrijker: waarom dat lijden en geweld bestaat, namelijk het politieke onrecht dat de kern is.’

- Advertentie -