19.4 C
Amsterdam

Arnhem: nieuwe locatie voor moskee aangewezen – na 20 jaar wachten

Lees meer

Een meerderheid in de Arnhemse gemeenteraad vindt dat een nieuwe moskee gebouwd mag worden op het industrieterrein aan de Westvoortsedijk, melden lokale media. Na twintig jaar heeft de Ayasofya-moskee in Arnhem een geschikte plek gevonden.

Al in 2002 wilde de Ayasofya-moskee verhuizen uit het centrum, maar ving bot omdat de beoogde plek een andere bestemming kreeg. Ook in 2010, 2014, 2015 en 2017 kreeg de moskee nee te horen toen het naar een andere locatie wilde gaan. Maar nu heeft de moskee eindelijk een vrij plekje gevonden aan de Westervoortsedijk.

De Stichting Arnhemse Bedrijventerreinen is teleurgesteld. De stichting hoopte dat op deze plek nieuwe bedrijven gevestigd konden worden. De moskee heeft volgens de stichting niet goed gezocht naar alternatieven, maar gewacht op een wethouder die bereid was om bedrijfsruimte op te offeren. Maar volgens wethouder Cathelijne Bouwkamp is gekozen voor het maatschappelijk belang.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe moskee er zal komen. Volgende week stemt de gemeenteraad formeel over het bestemmingsplan. Tegen het besluit om de moskee te vestigen aan de Westervoortsedijk is nog beroep mogelijk.

- Advertentie -