11.2 C
Amsterdam

Arnhem wil Marcouch nog zes jaar als burgemeester

Lees meer

Arnhem wil Ahmed Marcouch (PvdA) nog zes jaar houden als burgemeester. De gemeenteraad zal hem aanbevelen bij de minister van Binnenlandse Zaken voor een nieuwe ambtsperiode. Dat maakte de vertrouwenscommissie van de raad gisteravond bekend. 

GroenLinks-raadslid Mark Coenders, voorzitter van de vertrouwenscommissie, zegt dat Marcouch zich de afgelopen periode heeft laten zien als een echte ambassadeur voor Arnhem. ‘Hij is daadkrachtig en trouw aan zijn eenmaal gegeven woord. Hij is benaderbaar voor iedereen. En hij is er voor de Arnhemmers, in goede tijden maar vooral ook op moeilijke of dramatische momenten. Dan toont hij veel empathie.’

De Marokkaans-Nederlandse burgemeester werd in 2006 landelijk bekend als stadsdeelvoorzitter in Slotervaart, een Amsterdams stadsdeel met veel problemen. Marcouch was de eerste Marokkaanse en islamitische stadsdeelvoorzitter van Nederland. Hij stond bekend om zijn harde aanpak van probleemjongeren. Van 2010 tot 2017 was Marcouch lid van de Tweede Kamer, sinds 2017 is hij burgemeester van Arnhem.

- Advertentie -