15.8 C
Amsterdam

Assad bombardeert door aardbeving getroffen gebied

Lees meer

De Syrische dictator Bashar al-Assad heeft minder twee uur na de aardbeving de stad Marea gebombardeerd, die ligt in het noordwesten van Syrië en die ook getroffen is door de aardbeving van maandag. Dat melden Syrische bronnen.

Het Britse conservatieve parlementslid Alicia Kearns noemt het bombardement een ‘werkelijk harteloze en gruwelijke aanval’. De aardbeving, die maandag in de vroege ochtend plaatsvond in Turkije en Syrië, heeft aan meer dan 9.600 mensen het leven gekost. Maar voor Assad was de aardbeving geen reden om van het bomberdement af te zien.

Gisteren verklaarde Antony Blinken, de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, dat de Verenigde Staten samenwerkt met partners om de slachtoffers van de aardbeving in Syrië te helpen, maar dat er niet zal worden samengewerkt met het Assad-regime.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan riep gisteren de noodtoestand uit in tien provincies in zijn land die getroffen zijn door de aardbeving. De noodtoestand zal drie maanden van kracht zijn.

Er worden nog steeds mensen onder het puin vandaan gehaald. De Ghanese voetballer Christian Atsu werd gisteren levend teruggevonden en wordt behandeld in een Turks ziekenhuis, meldt onder andere Deutsche Welle.

- Advertentie -