19.2 C
Amsterdam

Asscher bedolven onder haat na kritiek op ‘fascistenspreekbuis’ Blommestijn

Lees meer

PvdA’s ex-leider Lodewijk Asscher uitte op Twitter ferme kritiek richting Ongehoord Nederland-presentatrice Raisa Blommestijn, waarna hij vele haatreacties over zich heen kreeg.

Asscher plaatste in een tweet: ‘Fascistenspreekbuis bezorgd over democratie. Ironie is morsdood.’ Daarmee reageerde hij op een tweet waarin Blommestijn haar zorgen uitte over het staat van de democratie.

Blommestijn schreef dat totalitaire regimes starten met ‘het verbieden van de oppositie’. Ze refereerde onder meer naar de kritiek op haar omroep en op Forum-politicus Gideon van Meijeren, die politiek verslaggever Merel Ek (SBS) onlangs intimideerde.

Na zijn tweet werd Asscher gebombardeerd met tweets van aanhangers van Blommesteijn. Hem werd onder meer verteld dat hij een ‘vuile rat’ is. Anderen refereren naar het feit dat Asschers opa in de Joodse Raad zat, een doorgeefluik van de nazi’s voor het opleggen van anti-Joodse maatregelen. Er zitten ook reacties bij die hem aanvallen op zijn Joods-zijn.

Asscher reageert op de kritiek dat hij Blommestijn nooit zelf een fascist heeft genoemd, maar dat zij ‘spreekbuis is van fascisten’.

De NPO wil Ongehoord Nederland een sanctie opleggen vanwege een recente uitzending waarin contextloze video’s werden getoond waar in zwarte mensen witte mensen slaan en schoppen. Of, zoals presentator Blommestijn toen opmerkte: ‘Je ziet dat blanken in elkaar worden geslagen door n*g*rs. Waarom horen we hier nu zo weinig over?

- Advertentie -