17.1 C
Amsterdam

Australië: inheemse rugbyspelers klagen over discriminatie door coach

Lees meer

De Australian Football League stelt een onderzoek in naar de klachten van Aboriginal-spelers, die beweren te zijn weggepest door een coach. Dit meldt de nieuwszender BBC

Aboriginal-spelers van de Hawthorn Football Club uit Melbourne werden naar verluidt verteld dat ze moesten kiezen tussen hun carrière of hun gezin. Eén speler zou zelfs zijn verteld dat zijn partner maar een abortus moest ondergaan.

‘Ik werd toen gemanipuleerd en overtuigd om mijn simkaart uit mijn telefoon te verwijderen, zodat er geen verder contact was tussen mijn familie en mij’, vertelt de speler. ‘Ze vertelden me dat ik vanaf die avond bij een van de andere coaches zou gaan wonen.’

Een andere speler vertelde dat de Football Club op dezelfde manier reageerde, toen ze hoorden dat zijn partner zwanger was. Hij werd gedwongen om het contact met haar te verbreken. Ze kreeg later een miskraam.

Een derde speler vertelde dat de club probeerde te voorkomen dat zijn familie ook naar Melbourne zou verhuizen.

Chris Fagan, de coach die zich aan deze intimidatie en discriminatie zou hebben schuldig gemaakt, heeft aangekondigd te zullen opstappen.

- Advertentie -