14.2 C
Amsterdam

Baudet over FvD-scholen: uniformen, Latijn en jongens en meisjes apart

Lees meer

Op de basisscholen die Forum voor Democratie wil starten zullen jongens en meisjes gescheiden zitten, zegt partijleider Thierry Baudet. Ook komen er ‘vermoedelijk schooluniformen’.

‘We gaan het helemaal anders doen. Veel mannelijke docenten, veel jongens en meisjes gescheiden ook, vermoedelijk schooluniformen, klassieke muziek, Latijn vanaf een jaartje of vier/vijf… gewoon the works’, twittert Baudet.

De partij is van plan om in eerste instantie tien basisscholen te openen, evenals een pabo om eigen leraren op te leiden die op deze scholen moeten lesgeven.

Volgens FvD-Statenlid Ralf Dekker, die de plannen uitwerkt, worden meesters en juffen tegenwoordig geïndoctrineerd met ‘woke-denken’. Hij verwacht, zo zei hij tegen Hart van Nederland, dat FvD ‘overspoeld’ zal worden door ouders die hun kind naar een FvD-school willen sturen of er zelf willen lesgeven.

Vorig jaar muntte Thierry Baudet het begrip ‘Forumland’: een gesloten (virtuele) zuil, bedoeld voor FvD-aanhangers. De grote leider wil, behalve eigen scholen, ook een eigen digitale munt en een dating-app voor FvD-stemmers.

- Advertentie -