14.3 C
Amsterdam

Baudet beschuldigd van Jodenhaat na tweets over Rothschilds en ‘gezag’ CIDI

Lees meer

Forum voor Democratie-voorman Thierry Baudet heeft weer eens voor ophef gezorgd op social media. Ditmaal met tweets waarin hij de Joodse Rothschild-familie en het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) hekelt.

Eerder had deze pro-Israëlische organisatie gereageerd op een tweet waarin Baudet het moorddadige regime van Bashar al-Assad in Syrië verdedigt. Het Westen zou Syrië willen binnenvallen om olie te stelen, een marionettenregime te vestigen en een Rothschild-bank te installeren, aldus zijn tweet.

Volgens CIDI had Baudet daarmee ‘weer een antisemitisch hondenfluitje’ de wereld ingeslingerd. De Rothschilds, een Joodse bankiersfamilie, zijn onderwerp van vele antisemitische complottheorieën. ‘Delete your account’, schreef Baudet daarop. En: ‘Fuckers. Jullie gezag geldt niet meer over mij.’

Baudet-fans op Twitter, waaronder FvD-raadslid Brigitte Antolini (Haarlemmermeer) en de controversiële rapper Kafka geven hem applaus. De rechtse opiniesite de Dagelijkse Standaard deelt een filmpje waarop de ketenen van een witte man worden verbroken.

Een ander twittert: ‘Mooi zo, ik hoop dat je het meent. Red je hart en ziel van deze talmoedische duivels.’ De Talmoed is een belangrijk geschrift binnen het jodendom.

Maar volgens critici suggereert Baudet met de tekst ‘Jullie gezag geldt niet meer over mij’ dat politici in Nederland onder invloed van Joden staan. Sommige twitteraars zien dat Baudet, die al eerder in opspraak kwam vanwege vermeend antisemitische uitspraken van hemzelf en andere partijleden, nu ‘full nazi’ gaat. Anderen maken zich zorgen over de geestelijke gezondheid van Baudet.

Baudet is vaker in conflict met het CIDI. Zo won het CIDI eind vorig jaar een kort geding tegen Baudet. Samen met Joodse oorlogsoverlevenden eiste het CIDI dat de FvD-leider geen vergelijkingen meer mag maken tussen de toenmalige coronamaatregelen en de Holocaust.

- Advertentie -