16.7 C
Amsterdam

Baudet wil massale remigratie om blank Europa te handhaven

Lees meer

‘Je kunt geen blank Europa handhaven als je immigratie stopt, je hebt meer nodig’, zei Thierry Baudet bij de opening van een Forum voor Democratie-tak in Vlaanderen afgelopen zaterdag. ‘Massale remigratie’ zou soelaas bieden’, voegde de politicus toe. Videofragmenten van zijn toespraak zijn te zien op sociale media.

‘Als er een partij is die migratie wil stoppen en deze partij de verkiezingen wint, dan is dat niet genoeg’, zei Baudet en hij vervolgde: ‘Je moet een massale remigratie organiseren, omdat hier al veel te veel mensen zijn.’ Baudet doelde hiermee op de plannen van de PVV, die er alleen voor zouden zorgen dat immigratie vertraagd wordt, aldus de Forum voor Democratie-leider. 

Omvolkingstheorie

Baudet is al langere tijd aanhanger van de racistische omvolkingstheorie. Tijdens een interview in 2017 zei hij dat hij niet wil dat Europa ‘Afrikaniseert’, en dat Europa dominant blank en cultureel moet blijven zoals het is.

Baudet had tijdens de bijeenkomst in België ook kritiek op Vlaams Belang vanwege de zogenoemde pro-Israëlische houding van de radicaalrechtse Belgische partij. ‘Net als de PVV in Nederland vindt het Vlaams Belang Israël belangrijker dan Europa.’ Verder was Baudet kritisch op de partij omdat het achter Oekraïne staat en niet achter ‘onze grote Europese bondgenoot Rusland’.

‘Ik vind dat Rusland gelijk heeft. De NAVO is de agressor. Rusland handelt defensief. De oorlog in Oekraïne had al lang beëindigd kunnen zijn, maar de Amerikaanse, of misschien moeten we zeggen Amerikaanse-Israëlische oorlogsindustrie, wilde dat niet’, aldus Baudet. 

- Advertentie -