30.1 C
Amsterdam

Baudet zaait twijfel over bestaan dinosauriërs

Lees meer

Thierry Baudet zet niet alleen vraagtekens bij de ernst van de coronapandemie en klimaatverandering door de mens, maar zaait nu ook twijfel over het bestaan van dinosauriërs.

‘Ja, sommigen geloven dat er daadwerkelijk *dinosauriërs* hebben bestaan. Ooit. Enfin. Who knows…’, twittert de Forum voor Democratie-voorman.

In de reacties blijkt Baudet niet alleen te staan. ‘Is het verhaal niet beetje anders dan ons geleerd is misschien? Je leeft in een gecreëerde “waarheid”‘, zegt een gebruiker.

‘Het fijne is mij nog onduidelijk maar het verhaal van de dinosauriërs door de schoolboeken is compleet verdraaid!’, reageert een ander.

Baudets tweet leidt op Twitter ook tot hilariteit onder tegenstanders van FvD. ‘Don’t do drugs kids’ zegt een twitteraar, die suggereert dat Baudet onder invloed was toen hij deze tweet schreef.

‘Denk eens na als jij de duivel was en je wilde christenen *van jongs af aan* afleiden van de Schepper en de bijbel wat zou jij dan doen? Eerlijk, als jij het brein zou hebben, zou je grote neppe dino skeletten in de aarde stoppen’, twittert theoloog Alain Verheij. Hij refereert aan de fundamentalistisch-christelijke theorie dat de Bijbel van kaft tot kaft historisch betrouwbaar is en de evolutietheorie een leugen.

‘Het is moeilijk voor te stellen, maar ooit profileerde deze man zich als hoeder van het Verlichtingserfgoed. Inmiddels staat hij daar vele malen verder vanaf dan D66 van haar oorspronkelijke vernieuwingsidealen’, aldus tekstschrijver Steven van der Jagt, die ooit schreef voor de satirische website De Speld.

Journalist Chris Klomp grapt dat De Speld het twitteraccount van Baudet heeft gehackt. ‘Oké @DeSpeld , geef Thierry zijn account terug. Dit is té doorzichtig’, schrijft hij.

Wel gelooft Baudet in ufo’s.

- Advertentie -