17.3 C
Amsterdam

Baudet zoekt asielopties om heen te kunnen ‘vluchten’ bij vaccinatieplicht

Lees meer

Thierry Baudet, leider van Forum voor Democratie, filosofeert hardop over asielmogelijkheden. Dit, omdat hij zegt te vrezen dat hij straks samen met andere niet-gevaccineerden moet vluchten vanwege het vaccinatiebeleid van de regering en de EU.

Het is ‘tijd om na te denken over een vluchtplan’, twittert Baudet. Hij is bang dat niet alleen in Nederland, maar in de gehele EU een vaccinatieplicht zal gelden. Volgens Ursula von der Leyen, voorzitter van de Europese Commissie, is een debat over zo’n Europabrede vaccinatieplicht nodig om weerstand te kunnen bieden aan de coronapandemie.

Baudet: ‘Zijn er nog geen landen die ons, ongevaccineerden – dwz: kritische, onafhankelijke geesten, zelfstandige figuren, prima burgers kortom – asiel hebben aangeboden? Landen die NIET meedoen aan de totalitaire machtsgreep?’

Sommige twitteraars reageren sarcastisch op Baudets tweet, omdat FvD een partij is die zich altijd uitspreekt tegen de ‘massa-immigratie’. ‘Ik verheug me al op de pushback’, schrijft publicist Peter Breedveld, doelend op het illegaal terugduwen van migranten naar Turkije door Griekenland.

Als een andere twitteraar vraagt of er ergens nog een onbewoond eiland in de Stille Oceaan over is, waar Baudet misschien heen kan gaan, antwoordt Breedveld ‘Mururoa’, een eiland in Frans Polynesië waar Frankrijk in de jaren zestig en negentig van de vorige eeuw kernproeven heeft gedaan.

Een andere twitteraar stelt Madagaskar voor, refererend naar toen Baudet een half jaar geleden voorstelde om vluchtelingen naar een eiland te deporteren, ‘Madagascar ofzoiets.’ Veel twitteraars vielen daarover omdat de nazi’s in juni 1940 met een plan kwamen om de Europese Joden naar het Madagaskar te deporteren. Baudet beweerde echter te doelen op de tekenfilm Madagascar.

- Advertentie -