11.2 C
Amsterdam

BBB stemt in met behandelen spreidingswet

Lees meer

Senatoren van de BoerBurgerBeweging (BBB) hebben dinsdag op de valreep toch ingestemd met de omstreden spreidingswet. De wet komt daardoor niet op de lijst met controversiële onderwerpen, de behandeling ervan wordt niet uitgesteld tot na de verkiezingen. Zo meldt Trouw.

De BBB blijft verrassen als het gaat om de spreidingswet. De partij heeft eerder verklaard tegen de wet te zijn die asielzoekers eerlijker over het land zou moeten verdelen. En nu stemmen de BBB-senatoren toch tegen het voorstel uit de rechterhoek om de behandeling van de wet uit te stellen tot na de verkiezingen.

‘BBB is zeer kritisch op deze wet, maar controversieel verklaren lost de impasse niet op. Wij zijn daarom voor snellere behandeling van de wet’, aldus fractievoorzitter Ilona Lagas bij de toelichting op het besluit in de Eerste Kamer.

In de Tweede Kamer sprak fractievoorzitter Caroline van der Plas eerder haar steun uit, omdat ze vond dat plattelandsgemeenten onevenredig asielzoekers zouden opvangen. Daarna veranderde ze toch van mening, omdat er te veel dwang uit de wet zou spreken. Door de spreidingswet kan het rijk gemeenten dwingen asielzoekers op te vangen. Sommige gemeenten vangen geen enkele asielzoeker op.

- Advertentie -