13.8 C
Amsterdam

Bedevaart naar Mekka binnenkort weer mogelijk

Lees meer

De umrah, de kleine bedevaart naar Mekka, is vanaf oktober weer mogelijk. Dit hebben de Saoedische autoriteiten aangekondigd. De umrah was niet mogelijk vanwege de coronapandemie.

De mogelijkheden om als moslim weer een bedevaart naar Mekka te maken wordt geleidelijk aan hervat. Vanaf 4 oktober mogen Saoedische burgers weer naar Mekka, moslims van andere nationaliteiten mogen daarna pas.

De Saoedische autoriteiten zeggen te hechten aan veiligheid en social distancing. Daarom zal er voorlopig een bezettingsgraad van maximaal 30 procent gehanteerd worden.

De bedoeling is dat op 18 oktober de tweede fase van start gaat. Dan zal de bezettingsgraad verhoogd worden naar 75 procent,. Op 1 november moet de derde fase beginnen. Dan is de bezettingsgraad weer 100 procent en mogen ook pelgrims uit het buitenland weer op bedevaart naar Mekka.

In juli deden slechts 10.000 moslims mee aan de hadj, de grote bedevaart naar Mekka. Het was de kleinste hadj in de moderne geschiedenis. In 2019 namen nog 2,5 miljoen moslims deel aan de grote bedevaart naar Mekka.

- Advertentie -