13.8 C
Amsterdam

Boete voor bedreiger van moslimpoliticus Arnoud van Doorn

Lees meer

Een man uit het Friese dorpje De Westereen is gisteren tot een voorwaardelijke geldboete van 400 euro veroordeeld, omdat hij vorig jaar de islamitische politicus Arnoud van Doorn bedreigd heeft. Dit schrijft de Leeuwarder Courant.

‘Ik komme jou gratis op de IS-manier jou help, of hoe jullie geitenverkrachters dat ook zeggen’, twitterde hij aan Arnoud van Doorn. En: ‘Jouw tijd zit erop, je kan binnenkort 76 krijsende varkens bevredigen.’

De 55-jarige verdachte ontkent dat hij een hekel aan moslims heeft. Hij was toentertijd overal boos op, zei hij.

Zijn activiteiten op Twitter heeft de verdachte drastisch teruggeschroefd. In zijn oordeel hield de rechtbank rekening met het feit dat de verdachte vorig jaar met zwarte psychische problemen kampte.

De geldboete is voorwaardelijk. Gaat de Fries tussen nu en twee jaar opnieuw de fout in, dan moet hij die boete daadwerkelijk betalen.

Arnoud Van Doorn maakte eerst carrière bij de Haagse PVV. In 2011 werd hij uit de raadsfractie gezet omdat hij geld uit het fractiebudget had gebruikt voor privédoeleinden. ‘Maar ik heb het geld altijd direct weer teruggestort’, verdedigde hij zich toen.

Van Doorn bekeerde zich tot de islam en sloot zich aan bij de islamitische Partij van de Eenheid, die hij vertegenwoordigt in de raad van Den Haag. In 2014 werd hij veroordeeld voor verboden wapenbezit, wietverkoop en schending van een raadsgeheim.

Met de Partij van de Eenheid doet Van Doorn nu mee aan de Tweede Kamerverkiezingen. Maar net als Nida, die andere islamitische partij, scoort de Partij van de Eenheid consequent nul zetels in de peilingen.

- Advertentie -