19.3 C
Amsterdam

Belgen eten samen aan tweekilometerlange iftartafel

Lees meer

Het samenvallen van ramadan en Pasen dit jaar zorgde voor gezellige taferelen in het Belgische Borgerhout. Een iftartafel van twee kilometer bracht op eerste Paasdag moslims, christenen en vele anderen samen. Zo meldt het Belgische VRT Nieuws.

De lange tafel was ook meteen goed voor een Belgisch record. ‘Op deze manier brengen we heel veel mensen samen’, verklaart de organisatie trots.

‘Mijn neefje, mijn zus, mijn grootouders’, somt de puberdeelnemer Bram Wellens de gasten aan tafel op en vervolgt, ‘mijn tante, Abdul mijn buurman’. Hij kijkt zijn ogen uit met alle lekkernijen voor zijn neus.

‘Het gaat hier niet over moslims of christenen. Iedereen is welkom’, vertelt Latifa El Morabit van FMV, een koepelorganisatie van 140 verenigingen van voornamelijk Belgen met een migratieachtergrond.

‘Je ziet ook oude kennissen voorbijkomen en ontmoet nieuwe mensen’, meldt Busra Anil tegen VRT nieuws en verbreekt even later ‘smakelijk’ het vasten.

Een oudere  vrouw ziet in de samenkomst van culturen aan tafel het bewijs voor dat het allemaal wel goed gaat in Borgerhout. ‘Er wordt altijd heel negatief over Borgerhout gesproken, maar dat is helemaal niet zo. We komen samen wel door één deur en delen hier ons eten en andere zoetigheden.’

- Advertentie -