21.4 C
Amsterdam

België: ex-topambtenaar ondervraagd om ‘contact met Moslimbroederschap’

Lees meer

De Belgische Ihsane Haouach, die vrijdag ontslag nam als regeringscommissaris voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, wordt deze week door de veiligheidsdienst gehoord. Dat meldt de Belgische pers.

Een nota van de veiligheidsdienst stelt dat Haouach (foto) deelnam aan bijeenkomsten met organisaties en mensen die gelieerd zijn met de islamistische Moslimbroederschap, maar dat het niet is duidelijk of ze zich hiervan bewust was.

Afgelopen vrijdag nam Haouach ontslag als regeringscommissaris. Dit deed ze na ophef over uitspraken waarin ze de scheiding tussen kerk en staat in twijfel leek te trekken. In een interview met Le Soir vroeg ze zich af hoe de scheiding tussen kerk en staat ‘kan passen in een veranderende demografie’.

Haouach was sowieso al omstreden bij veel Belgen, omdat ze als hijabi regeringscommissaris voor gelijkheid van mannen en vrouwen.

De nota van de Belgische veiligheidsdienst staat los van deze rel en het feit dat ze ontslag nam. De Belgische staatssecretaris voor Gelijke Kansen, waar Haouach voor werkte, meldt dat Haouach ook niet wist van dit onderzoek toen ze ontslag nam.

- Advertentie -