Belgische studente vast in Turkije vanwege Facebookberichten over Koerdische kwestie

Lees meer

De 27-jarige Turks-Belgische studente Gülsüm Cetinkaya mag Turkije niet verlaten. Ze werd in juli gearresteerd vanwege berichten over de Koerdische kwestie die zij vier jaar geleden op Facebook had geplaatst.

Ze werd aangehouden bij de Turks-Bulgaarse grens en onmiddellijk vastgezet, vertelt haar oom aan de Belgische krant het Nieuwsblad.

Cetinkaya, die rechten studeert in Brussel, is inmiddels vrijgelaten uit de gevangenis. Maar ze mag het land nog niet verlaten.

België wil Cetinkaya graag helpen om terug te keren, maar kan vanwege haar dubbele nationaliteit niet veel voor haar doen. De Belgische overheid beschouwt iemand met een dubbele nationaliteit niet als onderdaan wanneer diegene in de problemen zit in zijn of haar tweede land.

- Advertentie -

1 REACTIE

  1. Het Turkije van nu is geen fijn land. Jammer dat Erdogan deze weg heeft gekozen, een verkrampte reactie op de Gülen beweging. Het doet denken aan de opkomst van de Nazi’s in 1930. Die zochten ook een zondebok om de rest te verenigen. Turkijke was hard op weg om het China van Europa te worden : veel industrie en goede kwaliteit. Beter dan China zelfs. Nu lijkt het recht op een totale ondergang af te sturen, als ze een oorlog beginnen met de buurlanden onder het mom van de Koerden ‘opstandelingen’. Juist door Koerden en andere volken hun eigen gebied te laten beheren onder een parapluie van een statenbond [zoals in feite Duitsland is], was er welvaart en samenhorigheid gekomen. Nu daagt de armoede en tweestrijd.
    Er is pas weer hoop als Erdogan weg is, maar wie neemd het tegen hem op bij verkiezingen en verdwijnd niet in de gevangenis daarna.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here