14.8 C
Amsterdam

Biden organiseert Eid-viering in Witte Huis, veroordeelt moslimhaat

Lees meer

De Amerikaanse president Joe Biden sprak zich gisteren uit tegen moslimhaat tijdens een Eid-viering in het Witte Huis, waarmee het einde van de islamitische vastenmaand ramadan werd gevierd.

‘Vandaag de dag hebben we over de hele wereld zoveel moslims gezien die het doelwit zijn van geweld. Niemand, niemand mag discrimineren of onderdrukt worden vanwege hun religieuze overtuigingen’, zei Biden.

‘We moeten erkennen dat er nog ontzettend veel werk aan de winkel is, in het buitenland en hier in eigen land. Moslims maken onze natie elke dag sterker, ook al worden ze nog steeds geconfronteerd met echte uitdagingen en bedreigingen in onze samenleving, waaronder gericht geweld en islamofobie.’

Eid al Fitr, het feest waarmee de ramadan wordt afgesloten, wordt sinds president Bill Clinton in het Witte Huis gevierd. Onder president Donald Trump was de viering geschrapt.

Ook de Canadese premier Justin Trudeau bedankte gisteren alle mosliminwoners voor hun bijdrage aan de Canadese maatschappij. Hij zei dat zijn regering actie zal blijven ondernemen om moslimhaat tegen te gaan, zoals via de aanstelling van een nationaal coördinator tegen moslimhaat. ‘Samen blijven we bouwen aan een betere, eerlijkere en meer inclusieve wereld voor iedereen.’

- Advertentie -