13.9 C
Amsterdam

BIJ1 heeft meeste Afro-Nederlandse kandidaten

Lees meer

Afro Magazine heeft uitgezocht hoeveel kandidaat-Kamerleden een Afro-achtergrond hebben. Dat zijn er 37. Partij BIJ1 zette de meeste Afro-Nederlandse op de lijst.

Het gaat bij BIJ1 om lijsttrekker Edon Olf, Lisa McCray (2), Grace Courtar (4), Evita de Miranda (5), Liyah Park (6), Dylan Lennox Bakker (11) en Romana Vrede (13).

Andere partijen met (relatief) veel Afro-Nederlandse kandidaat-Kamerleden zijn de ChristenUnie, Denk, GroenLinks-PvdA en Nieuw Sociaal Contract van Pieter Omtzigt. Zij hebben allemaal drie zwarte kandidaten op de lijst staan. D66 heeft twee zwarte kandidaten, Partij voor de Dieren, SP en VVD elk eentje, evenals de BBB. De partijen PVV, FvD, JA21, BVNL, SGP en Volt hebben geen Afro-Nederlandse kandidaat-Kamerleden.

Afro Magazine heeft ook de kandidatenlijsten bekeken van partijen die op dit moment niet in de Tweede Kamer zitten. Nederland met een Plan en Splinter hebben een zwarte kandidaat. De partijen 50 Plus, de Piratenpartij – De Groenen, Samen voor Nederland, de Politieke Partij voor Basisinkomen, PartijvdSport, LEF – voor een nieuwe generatie en LP (Libertaire Partij) niet.

Op 22 november zijn er verkiezingen.

- Advertentie -