19.3 C
Amsterdam

BIJ1 Rotterdam maakt zwartboek met foto’s van Zwarte Pieten in de stad

Lees meer

De Rotterdamse afdeling van BIJ1 roept Rotterdammers op alle Zwarte Pieten die zich in de stad vertonen te fotograferen, voor een zwartboek.

Tijdens de officiële intocht van Sinterklaas in Rotterdam doet Zwarte Piet niet meer mee. Maar in buurthuizen, scholen en winkels kunnen ze zich nog wel vertonen. Er geldt namelijk geen absoluut verbod op de knecht van Sinterklaas.

Dit is een doorn in het oog van BIJ1, die net als sommige activisten Nederland Zwarte Piet-vrij wil maken. Op haar Facebookpagina schrijft de Rotterdamse afdeling van de partij:

‘Zwarte Piet is in onze stad nog op te veel plekken en in te veel vormen zichtbaar. Wij willen daarom een oproep doen aan alle Rotterdammers om de komende weken foto’s te maken van zichtbare Zwarte Pieten in onze stad. Of het nu tijdens een intocht of viering is of in de vorm van decoratiemateriaal of in online advertenties van Rotterdamse scholen, verenigingen, bedrijven en winkeliers.’

BIJ1 verzamelt de foto’s en screenshots in een zwartboek. De partij zegt dit binnenkort aan te bieden aan de Rotterdamse gemeenteraad.

Niet iedereen is het met BIJ1 eens. Zo schrijft Facebook-gebruiker Henk Kempers: ‘Beetje 40/45 gedachten hierbij’.

BIJ1 is niet in de Rotterdamse gemeenteraad vertegenwoordigd.

- Advertentie -