14.1 C
Amsterdam

Prominente Black Lives Matter-activist wil ‘witte Jezus’ in de ban doen

Lees meer

Black Lives Matter-activist Shaun King vindt dat je standbeelden met een ‘witte Jezus’ moet neerhalen. Witte mensen kunnen het niet aan om een man van kleur als middelpunt van hun geloof te hebben, twitterde King richting ruim een miljoen volgers.

Volgens Shaun King is de echte Jezus een persoon van kleur. Witte mensen, die ‘zwarte mensen kochten en verkochten, verkrachtten en lieten doodwerken’, kunnen simpelweg niet geloven in een Jezus van kleur en daarom hebben ze hem wit gemaakt, aldus King.

King zegt niet tegen Jezus zelf te zijn, maar tegen de ‘witte’ representatie van Jezus. Hij vindt dat standbeelden van een witte Jezus moeten worden neergehaald, net als gebrandschilderde glazen en fresco’s met de witte Jezus. Niet alleen in de Verenigde Staten zou deze beeldenstorm moeten plaatsvinden, maar ook in Europa.

Volgens King zijn afbeeldingen van een witte Jezus, een witte Maria en witte discipelen ‘werktuigen van witte superioriteit’ en ‘racistische propaganda’: ‘Ze moeten allemaal neergehaald worden’.

- Advertentie -