Prominente Black Lives Matter-activist wil ‘witte Jezus’ in de ban doen

Lees meer

Black Lives Matter-activist Shaun King vindt dat je standbeelden met een ‘witte Jezus’ moet neerhalen. Witte mensen kunnen het niet aan om een man van kleur als middelpunt van hun geloof te hebben, twitterde King richting ruim een miljoen volgers.

Volgens Shaun King is de echte Jezus een persoon van kleur. Witte mensen, die ‘zwarte mensen kochten en verkochten, verkrachtten en lieten doodwerken’, kunnen simpelweg niet geloven in een Jezus van kleur en daarom hebben ze hem wit gemaakt, aldus King.

King zegt niet tegen Jezus zelf te zijn, maar tegen de ‘witte’ representatie van Jezus. Hij vindt dat standbeelden van een witte Jezus moeten worden neergehaald, net als gebrandschilderde glazen en fresco’s met de witte Jezus. Niet alleen in de Verenigde Staten zou deze beeldenstorm moeten plaatsvinden, maar ook in Europa.

Volgens King zijn afbeeldingen van een witte Jezus, een witte Maria en witte discipelen ‘werktuigen van witte superioriteit’ en ‘racistische propaganda’: ‘Ze moeten allemaal neergehaald worden’.

- Advertentie -

3 REACTIES

  1. Wat is dit voor onzin joh? , andersom worden er in theaterstukken steeds vaker historische blanke figuren uitgebeeld door zwarte acteurs , dit is dan weer wel ok? , nou m.i. moet dat dan ook maar aan banden gelegd worden omdat dit geschiedsvervalsing is.

  2. Jezus is de christus en deze zit als kracht in de mens zelf. In alle kleuren. Er heeft overigens nooit een Jezus Christus als mens bestaan. Het is wat dat betreft geloof en tevens een inwijdingsverhaal. Deze natuurkracht zorgt ervoor dat ieder mens het “eeuwige leven” heeft en dus constant reïncarneert of herboren wordt op deze rots die aarde heet… Aan geloof zal deze mensheid ten onder gaan… De goddelijke leringen uit het geloof zijn tijdens het concilie van Nicea (325 in na de moderne jaartelling) verkracht door deze als zogenaamd echt historisch figuur buiten de mens zelf te plaatsen die in het jaar 0 geboren zou zijn…. Vervalsing van natuurwetten en geschiedenis… https://www.theosofie.net/onlineliteratuur/windvandegeest/92leer.html?fbclid=IwAR2fbWnFlUk5teehg-11lcrh4uE4GJZJQ8u4ZhcudGE-lZ-h-cB1ceQJjcA

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here