17.3 C
Amsterdam

Bouchallikht reageert op criticasters: ‘Op mij zijn veel dingen geprojecteerd’

Lees meer

Kandidaat-Kamerlid Kauthar Bouchallikht laat zich niet in een hokje duwen door haar criticasters, bleek gisteren op een online bijeenkomst van de religiewerkgroep van GroenLinks.

Bouchallikht kwam zwaar onder vuur te liggen vanwege vermeende banden met de Moslimbroederschap. Hierna nam ze afstand van de Moslimbroederschap en de Turks-islamistische organisatie Milli Görüs, waar ze ooit training gaf aan een gezelschap waarbij mannen en vrouwen gescheiden waren. Dit kwam haar op kritiek vanuit islamitische zijde te staan.

‘We hebben als mensen multi-identiteiten’, reageert de nummer 9 op de lijst. ‘We zijn veel gelaagder dan anderen op het eerste gezicht denken. Op mij zijn veel dingen geprojecteerd. Maar als mens ben ik veel gelaagder. Laten we meer inzicht hebben in ieders identiteitsgelaagdheid, en ons minder aantrekken van wat er op je geprojecteerd wordt.’

Mensen hebben wel wat veel aandacht voor haar moslim-zijn, ziet ze, maar minder voor haar handelingen al klimaatactivist. Zo was ze als voorzitter van de Groene Moslims en de medeorganisator van de klimaatprotesten van 2019. Voor Bouchallikht is een groene moslim een pleonasme, want God vindt het belangrijk om zuinig met de aarde om te gaan.

Bouchallikht vindt dat linkse partijen samen moeten optrekken en sluit de PVV en Forum voor Democratie alvast uit. ‘Wat de PVV wil is afschuwelijk. In hun programma pleiten ze voor een minister van ‘Remigratie en De-islamisering’. We moeten ons niet laten leiden door dit PVV-discours. Het is daarom heel belangrijk om op links de handen ineen slaan, want zo praten we niet over elkaar.’

- Advertentie -