17.3 C
Amsterdam

Bouw Yunus Emre-moskee in Almelo flink vertraagd

Lees meer

Al enige tijd lijkt de bouw van de markante Yunus Emre-moskee in Almelo niet of nauwelijks te vorderen. Door personeelstekorten in de bouw en langere levertijden kan het gebedshuis pas volgend jaar worden opgeleverd. En niet al deze zomer, zoals gepland.

Dat meldt het Twentse dagblad Tubantia. De contouren van de nieuwe moskee tekenen zich al duidelijk af: met drie verdiepingen en twee minaretten van dertig meter hoog is het gebouw in het centrum van Almelo nu al gezichtsbepalend. De oppervlakte van de moskee is 2800 vierkante meter.

Sengül Türkeri, voorzitter van de moskee, vertelt dat de bouw in een stroeve fase zit. ‘Zo hebben we nu vertraging met de installatie van de verwarming en de luchtbehandeling. Het lijkt er van buiten misschien op dat er niks gebeurt, maar binnen zijn er elke dag mensen aan het werk. We gaan voor zover mogelijk in volle vaart verder.’

Binnenkort komen er ramen in het gebouw, dat wordt gebouwd door Turkse, Nederlandse en Duitse aannemers. Aan het eind van de zomer komt de marmeren bekleding van de buitenmuur. Dus er gebeurt niet niets, benadrukt Türkeri. Maar het plan om de moskee al deze zomer op te leveren was ‘wat al te optimistisch’.

- Advertentie -