13.9 C
Amsterdam

Boze Turks-Nederlandse taxichauffeur nu Tiktok-held

Lees meer

Een video van de lokale omroep AT5 over de boze taxichauffeur Ramazan Özdemir uit Amsterdam ging viral. Nu maakt hij onder de naam @bozetaxichauffeur video’s op TikTok.

‘Links bekeuring, rechts bekeuring, rechtdoor bekeuring!’, zei een woedende Özdemir in februari, toen hij en andere taxichauffeurs op de Dam in Amsterdam demonstreerden tegen de veel te strenge handhaving in de hoofdstad. Taxiondernemers willen hun brood verdienen, maar de gemeente maakt het hen moeilijk.

Na de video van AT5, die viral ging op sociale media, werd Özdemir een bekende Amsterdammer. ‘Als ik van Plein ’40-’45 naar het Bos en Lommerplein loop, kom ik zo vijf, zes mensen tegen die met me op de foto willen’, vertelt hij aan AT5. Daarom heeft de ‘boze taxichauffeur’ – zo staat hij nu bekend – een TikTok-kanaal geopend om filmpjes te maken. Sommige filmpjes zijn meer dan 100.000 keer bekeken.

‘Voor de mensen kan ik een stem zijn’, zegt hij tegen de lokale omroep. ‘En als ik weer een onnodige bekeuring krijg, word ik nog altijd boos.’

- Advertentie -