12 C
Amsterdam

Boze twitteraars bijten Kaag van alles toe na loven ‘inspirerende’ iftar-actie

Lees meer

D66-minister Sigrid Kaag (Financiën) krijgt honderden twitteraars over zich heen omdat ze enthousiast reageerde op een NRC-artikel over moslims en christenen die samen een iftar organiseerden.

Voor het eerst in ruim 25 jaar valt de ramadan samen met de christelijke vastentijd, dus deze maaltijd leek de initiatiefnemers een mooi moment om vooroordelen weg te nemen.

Kaag, die zelf rooms-katholiek is en getrouwd is met een Palestijnse man, tweette daarover: ‘Inspirerend initiatief! Geloof kan houvast bieden en verbinden.’

Sommige twitteraars reageren geïrriteerd: ‘Het zijn altijd de christenen die naar de moslims gaan, nooit andersom’, bijt een boze twitteraar Kaag toe.

‘Van Gogh, Nice, Brussel, Charlie Hebdo, Hirsi Ali, Samuel Paty, Gül en Wilders etc etc.; de dodelijk intolerante islam. Ook Lale Gül wil Nederland verlaten vanwege dreiging en dan dit orakel’, schrijft een ander.

Weer anderen betichtten de islam van het veroorzaken van onnodig dierenleed bij onverdoofd ritueel slachten.

Ook Kaag zelf wordt keihard aangepakt. De D66-politica, die vanwege haar internationale imago en haar huwelijk met een Palestijnse man niet geliefd is in populistische kringen, wordt onder meer voor ‘dom wijf’, ‘fasciste’, ‘heks’ en ‘kakmadam’ uitgemaakt.

Sommige twitteraars merkten op dat de minister over van alles tweet, maar dat soms niet gaat over haar eigen post van Financiën. Zo berichtte ze gisteren ook lovend over ABN Amro, dat het eigen slavernijverleden liet onderzoeken en daar excuses voor maakte.

Journalist Ton van Dijk twitterde daarop: ‘Helemaal goed natuurlijk. Maar waar het land nu écht behoefte aan heeft is een minister van Financiën die als leider met het volk communiceert over de acute problemen zoals de inflatie. Mensen kunnen hun lasten niet meer betalen, zitten in de kou.’

- Advertentie -