23.1 C
Amsterdam

Brand vluchtelingen-studentenpand in Amsterdam ‘mogelijk aangestoken’

Lees meer

Een deel van het wooncomplex Riekerhaven in Amsterdam Nieuw-West is in vlammen opgegaan. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken, meldt de Amsterdamse stadszender AT5.

Een 27-jarige bewoner van het wooncomplex, waar statushouders, studenten en starters wonen, is aangehouden op verdenking van brandstichting. Bewoners melden dat de man ‘psychische problemen’ heeft, aldus het Parool.

Burgemeester Femke Halsema heeft haar medeleven via Instagram geuit. ‘Verlies van je huis en spullen is een traumatische ervaring’, aldus Halsema.

Een woonblok van 75 woningen is gisterochtend verwoest door de brand. Er zijn geen menselijke doden of gewonden gevallen, maar zes katten en een hagedis overleefden de brand niet.

Halsema ging daar ook speciaal op in: ‘Overlijden van huisdieren geeft groot verdriet.’

De burgemeester belooft dat de gemeente zich ‘tot het uiterste zal inspannen’ om nieuwe opvang en verblijfplekken te regelen voor de slachtoffers van de brand. Zij worden nu tijdelijk opgevangen in de Sporthallen Zuid, waar gisteren ook een bijeenkomst met de bewoners heeft plaatsgevonden met onder meer wethouder Rutger Groot Wassink.

- Advertentie -