18.4 C
Amsterdam

Brits-Palestijnse politica: minachting Palestijnen en moslims in Europa

Lees meer

De onafhankelijke Brits-Palestijnse politica Leanne Mohamad legt een link tussen de Gaza-oorlog en minachting van moslimlevens in Europa. Volgens haar loopt de globale onrechtvaardigheid tegenover Palestijnen parallel aan onrechtvaardigheid tegenover moslims in het Verenigd Koninkrijk.

Zo meldt Middle East Monitor. Moslims zouden overal, op verschillende manieren geminacht worden en niet als volwaardige burgers en mensen worden gezien. Mohamed veroordeelt in de verkiezingscampagne met name de Labour Partij die niet onomwonden voor een staakt-het-vuren pleit.

Mohamads kandidatuur als Britse politica met een moslimachtergrond staat symbool voor een grote vertrouwensbreuk die Britse moslimstemmers in de Britse politiek ervaren. De Labour Partij is traditioneel de partij waar zij al decennialang op stemmen, maar de Gaza-oorlog laat hen niet ongemoeid. Volgens peilingen is de ‘moslimstem’ voor Labour van 86 naar 60 procent gezakt.

De partij, die nu wordt geleid door Keir Starmer, wordt door Britse moslims van ‘zionisme’ beschuldigd en daarom zou het weinig oog hebben voor de ‘genocide in Gaza’, zo meldt Middle East Monitor.

Starmer kreeg veel kritiek te verduren, toen hij vorig jaar instemde met de volledige blokkade van Gaza door Israël, waardoor miljoenen Palestijnen van stroom en stromend water werden afgesloten.

- Advertentie -