Britse moslims beginnen buurtwacht tegen extreemrechtse acties

Lees meer

Moslims in de Britse stad Rotherham hebben een buurtwacht in het leven geroepen. Meer dan honderd vrijwilligers willen de islamitische gemeenschap in de stad beschermen.

Moslims hebben de buurtwacht opgericht in reactie op intimidatieacties van de extreemrechtse actiegroep Britain First. Die voerde vorige week actie in de stad, met flyers en bezoeken aan moskeeën, taxistandplaatsen en hotels. Dit deed de actiegroep om de mensen te waarschuwen tegen ‘islamitische bendes’ die jonge meisjes zouden lastigvallen en seksueel misbruiken.

Muhbeen Hussain, een de oprichters van de buurtwacht, vertelde aan the Guardian dat zijn eerste prioriteit is om het werk van de buurtwacht goed te coördineren met de moskeeën en de politie van South Yorkshire.

In 2014 kwam aan het licht dat bendes in Rotherham zestien jaar lang in totaal 1.400 jonge meisjes misbruikten. Dit werd lang onder de pet gehouden omdat de verdachten een Pakistaans-Britse en islamitische achtergrond hadden. Ook vreesde de politie rassenrellen. In 2016 en 2017 kwam het alsnog tot een veroordeling: 19 mannen en 2 vrouwen werden veroordeeld, de bendeleider kreeg zelfs 35 jaar gevangenisstraf.

Deze zaak werd daarna door extreemrechtse activisten en organisaties aangegrepen om haat tegen Britse moslims te zaaien. De veroordeelde anti-islamactivist Tommy Robinson bemoeide zich ermee, evenals de English Defence League en nu dus ook Britain First.

 

 

 

- Advertentie -

1 REACTIE

 1. Dus de Moslims vinden het prima als 1400 meisjes worden verkracht en richten geen buurwacht op.

  Maar zodra het bekend wordt en de publieke opinie richt zich op dit gegeven, dan zijn zij plotseling
  ‘ slachtoffer’ . Sinds wanneer werkt de politie samen met vigilanten : “.. zijn eerste prioriteit is om
  het werk van de buurtwacht goed te coördineren met de moskeeën en de politie van South Yorkshire.”.

  Als ik de overheid was zou ik die buurtwacht verbieden. Blijkt over een paar jaar gewoon een dekmantel
  te zijn geweest voor een criminele organisatie. Dat zou niet de eerste keer zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here