18 C
Amsterdam

Britse vrouw ‘wil moslima (14) wurgen met hijab, komt er met waarschuwing vanaf’

Lees meer

Een tiener uit het Britse Sheffield is woedend op een vrouw die ze ervan beschuldigd haar te hebben willen wurgen met haar hoofddoek. Het voorval zorgt voor een rel in Engeland, te meer omdat haar belaagster er goed vanaf lijkt te zijn gekomen.

Vorige week dook in Groot-Brittannië schokkend videomateriaal op van een vrouw die een meisje uit een bus trekt en tegen de grond werkt. Ze slaat haar gezicht en buigt zich over haar toe. Volgens het meisje greep ze haar hoofddoek vast en probeerde ze haar ermee te wurgen. Daarna arriveert de politie, die de 40-jarige vrouw in de boeien slaat.

De moeder van het meisje verklaart tegenover the Daily Mirror dat ze van een buurtwerker heeft gehoord dat de vrouw meteen weer door de politie is vrijgelaten. De reden: het zou ‘haar eerste overtreding’ zijn.

‘Het maakt me misselijk en bang’, zegt het meisje zelf, de 14-jarige Redena al-Hali. Al-Hali zegt bang te zijn de vrouw weer tegen het lijf te lopen. ‘Ik wil niet meer naar school.’ Ze geeft aan dat ze dacht dood te gaan toen de vrouw haar keel probeerde dicht te drukken. ‘Ik ben te bang om nog uit huis te gaan.’

Hoe het voorval in de bus begon? Al-Hali zegt dat een man haar uitschold voor ‘nigger’, waarna een jongen opstond en de man zei hiermee te stoppen. Daarop zou de vrouw ten tonele zijn verschenen: zij begon op de jongen in te slaan, vertelt Al-Hali. Het meisje zou daarna voor de jongen zijn opgekomen, waarna de vrouw haar als mikpunt uitkoos.

Nadat ze door de vrouw met haar hoofd op de grond werd geslagen, was ze een halve minuut bewusteloos, claimt Al-Hali zelf. Haar gezicht is, zoals op de foto te zien is, fors toegetakeld. Ook zou haar kaak zijn gebroken.

Naast de vrouw is ook de net genoemde man door de politie gearresteerd. De 44-jarige man zou nog steeds in hechtenis zitten en op korte termijn berecht worden. De politie wil niets kwijt over het al dan niet vrijlaten van de man en de vrouw, aldus the Daily Mirror.

- Advertentie -