17.9 C
Amsterdam

Brusselse studentenverenigingen boos om uitnodigen redactieleden Charlie Hebdo

Lees meer

Gisteravond bezochten twee medewerkers van het Franse tijdschrift Charlie Hebdo een universiteitsdebat in Brussel, georganiseerd door de Université Libre de Bruxelles. Twee studentenverenigingen hebben hier grote moeite mee.

Twee radicaal-linkse studentenverenigingen, de Feministische Kring en de Syndicale Studentenunie, deelden een dag voor het debat mee dat ze de uitnodiging aan Charlie Hebdo-medewerkers Gérard Biard en Marika Bret afwijzen. Charlie Hebdo zou discriminerend zijn voor moslims, feministen, antiracisten en queers.

‘Het is nog maar eens een gelegenheid waarbij reactionaire taal te horen zal zijn op onze campus, aldus de Feministische Kring en de Syndicale Studentenunie. De meeste reacties op het bericht zijn ronduit negatief.

Het thema van de discussieavond was de vrijheid van meningsuiting op de universiteit. Overigens is de avond zonder incidenten verlopen.

In 2015 pleegden islamistische terroristen een aanslag op de redactie van Charlie Hebdo in Parijs omdat het blad cartoons van de profeet Mohammed had gepubliceerd. Hierbij vielen twaalf doden.

- Advertentie -