19.1 C
Amsterdam

Bunschoten: racistische ‘Sinterklaas’ geeft zichzelf aan bij politie

Lees meer

In Bunschoten heeft een man (49) zichzelf bij de politie aangegeven, nadat hij in een video uitgedost als Sinterklaas opriep tot geweld tegen een gekleurde man die ‘het kinderfeest verpest’.

De man gaf zichzelf gisteren aan, maakte de lokale politie vanmiddag bekend. De man wordt verdacht van opruiing, meldt AD Amersfoort.

De video is gemaakt na een geweldincident op zaterdag. In het centrum van Bunschoten liep het uit de hand toen er een Sinterklaasfeest – in Bunschoten nog met Zwarte Pieten – bezig was.

Een twintigjarige man, afkomstig uit Rotterdam, werd door een bezoeker uitgescholden voor ‘Zwarte Piet’. Dit liep uit in een woordenwisseling en uiteindelijk een fysieke confrontatie.

Een 59-jarige vrouw en 62-jarige man uit het naburige Amersfoort raakten hierbij gewond en moesten naar het ziekenhuis. De Rotterdamse man is op verdenking van het plegen van geweld aangehouden.

In de video vraagt ‘Sinterklaas’ om deze ‘smerige zwarte bloedhond af te leveren’. ’Je mag alles met hem doen wat je wil. Laat geen haar van hem heel.’ De video is lokaal veel gedeeld.

Kort nadat de video zaterdag online kwam, was de verspreider (56) al aangehouden door de politie.

- Advertentie -