17.3 C
Amsterdam

Burgemeester overdenkt lidmaatschap SGP om ‘heulen met antisemieten’ FvD

Lees meer

Burgemeester Gert-Jan Kats van Veenendaal heroverweegt zijn lidmaatschap van de SGP, zo twittert hij. De reden: De reden: Kees van der Staaij sluit Forum voor Democratie nog steeds niet uit, zo gaf de SGP-leider dit weekend aan.

Ook beschuldigt burgemeester Kats zijn partij van ‘heulen met openlijke antisemieten’. Volgens Kats ga je hiermee ‘een lijn over, die je niet over moet willen gaan’. Hij vond het jammer dat de SGP deze lijn niet trekt. Ook hekelt Kats de liefde voor Donald Trump in SGP-kringen.

De uitspraak van Van der Staaij was een reactie op een interview van kersvers partijvoorzitter Dick van Meeuwen in het Nederlands Dagblad. Daarin stelde Van Meeuwen niets voor samenwerking met de partij van Thierry Baudet te voelen. Van Meeuwen zei bij bij FvD ‘Bijbelse normen en waarden’ te missen en niks te zien in het ‘cultuurchristendom’, waar Baudet zich dikwijls op beroept.

Forum voor Democratie lag eind vorig jaar zwaar onder vuur, toen bekend werd dat in een groeps-app van de jongerenorganisatie verschillende antisemitische berichten waren geplaatst. Thierry Baudet en JFVD-voorzitter Freek Jansen traden – aldus critici – niet tegen de boosdoeners op.

- Advertentie -